Geïntensiveerde Koran Cursus

  • Home
  • Geïntensiveerde Koran Cursus

Geïntensiveerde Koran Cursus

De YKK (Yoğunlaştırılmış Kuran Kursu) is, zoals de naam al aangeeft, een afdeling die zich intensief en met prioriteit bezighoudt met het snel leren van de Koran. YKK richt zich voornamelijk op studenten die hafiz willen worden, maar biedt ook training aan degenen die de Koran snel willen leren.

De YKK-training is ook een belangrijke en noodzakelijke stap vóór het hafiz worden. Deze voorbereidende training bevindt zich in de voorbereidingsfase voor hafiz. Hoe beter de voorbereiding voor het hafiz worden is, hoe gezonder en productiever de hafiz-training zal zijn. Het doel is om de voorbereidende training voor hafiz binnen twee jaar af te ronden.

Inschrijving: Anaschoolleerlingen en TE Voorbereiding 1e en 2e klas leerlingen kunnen zich aanmelden voor de YKK-afdeling. Na de studentenaanmelding worden de meningen van de klasleraar verzameld. Daarnaast worden zaken zoals absentie en huiswerkopvolging in overweging genomen.

In de YKK-afdeling worden klassen aangepast aan het niveau van de studenten, en de klassen bestaan uit maximaal 9 studenten. Studenten moeten tussen de 6 en 8 jaar oud zijn. De intensieve Korancursusklassen vallen onder de verantwoordelijkheid van de hafiz-afdeling. De toekomstige hafiz-studenten volgen 4 dagen per week les, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, van 17.00 tot 19.45 uur, in totaal 11 lesuren.

Doel: In de YKK-afdeling begint elke student, ongeacht het niveau, met het leren van de letters. Er wordt nauwlettend gelet op de articulatiepunten. Het doel tijdens de voorbereidingsperiode is om de student de vaardigheid te geven om de Koran correct en volgens de regels van de tajweed te lezen, om het memorisatievermogen van de student en de aanpassing aan het hafiz-proces te bevorderen en vast te stellen.

Tijdens de intensieve Korancursusperiode moeten de volgende hoofdstukken uit het hoofd worden geleerd:

Overgang naar Hafiz: Wanneer de student voldoende niveau heeft bereikt, worden degenen die door willen gaan met hafiz, geselecteerd door de hafiz-commissie op basis van hun lees- en memorisatievaardigheden. Er wordt een hafiz-interview afgenomen door de hafiz-commissie, en degenen die succesvol zijn, kunnen doorgaan naar het Hafiz-trainingsprogramma. Als een student negatief wordt beoordeeld door de hafiz-commissie, wordt na het uitreiken van het intensieve Koran Kursu-diploma de overgang naar het basisopleiding van het weekend mogelijk gemaakt.